Období: rok 2015

Obilné kaše

(») | 16. 10. 2015 | přečteno: 1048× | komentáře: 1, poslední: 29. 6. 2018
obilna-kase4.jpgvločková kaše s mlékem a kakaem (1 porce, 90 g, cca 1470 kJ, cca 250 ml vody) číst dál

Chili con carne

(») | 14. 7. 2015 | přečteno: 1268× | komentáře: 0
chili-con-carne.jpg(4 porce, 500 g, cca 7200 kJ, cca 1400 ml vody) číst dál

Balení potravin

(») | 12. 7. 2015 | přečteno: 2214× | komentáře: 6, poslední: 14. 11. 2019
balene-potr-1.jpgKaždý, kdo někdy třídil oblečení a potravinové zásoby promíchané v cestovním zavazadle, ví, že důležité je nejen správné množství a složení jídla, ale i vhodně zvolené obaly. Nabídnu pár možností a do diskuze pod článkem můžete uvést svoje osvědčené (nebo naopak neosvědčené) tipy i vy. číst dál

Hovězí ragú s bramborovou kaší

(») | 3. 5. 2015 | přečteno: 1231× | komentáře: 0
ragu-11b.jpg(4 porce, 500 g, cca 7700 kJ, cca 2200 ml vody) číst dál

Sušené mleté maso

(») | 4. 3. 2015 | přečteno: 2653× | komentáře: 2, poslední: 20. 1. 2017
mlete-maso2a.jpgNa zmínku o sušení mletého masa jsem narazila v jedné z diskuzí Outdoor fóra. Na straně 3 je odkaz na fotonávod s finským textem, pokud by snad někdo finštinu neovládal, najde na straně 2 i stručný překlad do češtiny. Postup jsem zkusila s menšími obměnami, tato varianta se může hodit lenochům a těm, co nevlastní sušičku. Místo doma mletého masa jsem použila koupenou směs (to je ta výhoda pro lenochy) mletého vepřového a hovězího s deklarovaným množstvím tuku do 20 procent. Maso jsem postupně přidávala na rozpálenou (nepřilnavou) pánev a dřevěnou obracečkou ho míchala a rozdělovala na malé ... číst dál